Syy hymylle.

Kirjoittaja: 
Elina Aspelin
Tiistai, September 16, 2014 - 21:59

Kelloni pirahtaa soimaan arkiaamuisin kuudelta. Kurkkaan aamun kajoa varovasti luomieni raosta ja nousen puoliksi istumaan sängyn laidalle. Oloni on tokkurainen. Mieleeni hiipii uneliasuudesta huolimatta kirkas ajatus. Syy sille, että nousen ylös aikailematta. Syy sille, että puen nopeasti, meikkaan pikaisesti, nappaan kahvin tai smoothien mukaani ja kävelen aamuisessa syyssumussa hiljaista Tuusulan tietä bussipysäkille. Syy sille, että hymyilen hieman edellä mainittuja seikkoja aamuvarhaisella suorittaessani.

Tunnin kuluttua kävelen Kaapelitahtaan pihalla. Sumu on hälvennyt ja aurinko kurkistelee rosoisen tehdasrakennuksen takaa. Hissi kuljettaa minut seitsemänteen kerrokseen. Avaan oven, jonka vieressä lukee SBS Discovery Television. Tervehdin iloisesti paikalle ehtineitä. 

Juuri heidän ansiostaan aamukuuden ajatukseni ovat positiivisia. Yksikään työpäivä täällä ei kulu ilman naurua. Sellaista naurua, joka saa poskilihakset väsymään ja silmät vuotamaan. Seiskakerros on täynnä hulvattomia persoonia. TV5 todellakin on yllättävän hauska!